Friday, December 19, 2008

Pendrive Sengal!

Friday, December 19, 2008
Assalamualaikum

Apalah nasib aku ni.... huhuhu macam-macam dugaan yang melanda. Dah beli pendrive baru, pendrive ni wat hal plak.... ARGHHHHHH.... Geramnya!!!!! Ni error dia kat bawah ni...

Aku rasa something wrong somewhere la ngn pendrive baru ni... dia macam tak leh nak copy data yang besar lebih drpd 2 GB.... ISH, ini malapetaka besar buat aku.... Aku dah la takde laptop! Sengal punya pendrive 4GB! Sia-sia jer la RM35 aku! wawawawa Aku nak pulang alik kat tokey kedai tu.... huhuuhuhu

2 comments

Thursday, December 18, 2008

Onar di Depan Rumah Sewaku....

Thursday, December 18, 2008
Assalamualaikum

Petang semalam setibanya aku di rumah sewa.... Aku terhidu bau yang menyengat hidungku yang tak mancung ni... huhuhu aku mencari-cari puncanya....

Tiba-tiba! Owh, tidak... ada seekor kucing yang kembung tidak bernyawa di bawah pokok betul-betul depan rumahku.... Aku pun apa lagi... Ecah! tengok kucing mati!

Hai... minah ni plak... leh menjerit.... aaaaaahhhhh... ada kucing mati... eeeeeeeeiiiiiii.... geli.........
geli......... Hahahahhaa.... siap wat aksi lagi... aku relaks jer.... tapi tak tahan gak bau busuk kucing tu,.... WEK2.... even aku suka kucing tapi masyaAllah bangkai dia tak leh tahan...

Aku pelik cmne lak elok jer dia leh landing kat bawah pokok ni... Tak syak lagi mesti ada orang yang buat ONAR kat depan uma kami ni....huhuhu kurang a**r.... geram aku... Sbbnya... pagar uma kitorang ada kesan2 telah dicerobohi...

Tiba waktu malam, kak noris datang uma... bincang pasal sistem... Aku plak ngadu kat kak noris... kak noris plak ngadu kat atong... hehehe dia call atong... Tiba-tiba masa dia call tu, dia pas nset kat aku.... Aku pun wat la suara manja... muahahhaa mohon simpati.... "Atong, ada kucing mati depan uma kitorang... Leh tak tlg buangkan kucing tu... Bau busuk... " Lebih kurang cmni la dialog aku... hahahaha Aku tak sangka Atong sanggup datang ngn plastik itam n kain buruk.... Tolong buangkan bangkai kucing tu.... THANKS A LOT ATONG N KAK NORIS...

Ya Allah, Moga Roh Kucing tu ditempatkan di tempat yang Banyak IKAN... hehehe

4 comments

Eeka!!!!!!!!!!!!! Jahat!

Assalamualaikum

Hajar telah dikenakan ngn aku... sebentar tadi... hehehehe aku cakap kat dia... Madam suh antar report Latihan Industri skali lagi... sebab ada yang tak lengkap....

Si Hajar ni punya la cuak ketakutan... bila aku cakap antar esok hari Jumaatnya... Maunya....

HAHAAHAA aku tak tahan gelak... cepat2 kantoi.... kesian lak tgk dak ni.... ketakutan... hehehehe
ayat dia yang aku takleh lupa dari dulu...

Eeka!!!!!!!! Jahat!

hahahaha Dari dulu tak pernah berubah.... Miss u Hajar...

3 comments

MEnaNti HarI BahAgIa...

Assalamuaalaikum

Hari ini, hari khamis... second last day before my industrial training... huhu...
tak sabar rasanya... nak tunggu hari esok... Jumaat... huhuhu....

MAMA....... PAPA..... I want to go home....

Wawawawa....

0 comments

Tuesday, December 16, 2008

Edit Picture.... hehehe guna PhotoFunia... BESH

Tuesday, December 16, 2008








3 comments

Monday, December 15, 2008

Yes! Finally, Final Week...

Monday, December 15, 2008
Assalamualaikum

Akhirnya minggu yang kunanti-nanti kembali tiba, hehehehe minggu last praktikal... dan akan bermulalah hari yang baru bersama yaw-yaw... kat uma tu... n astro... n my parents... hehehehe aku rindukan kampung halamanku... jarang sekali aku lepak kat kampung sejak bergelar siswi...

Masa cutiku kebanyakannya dihabiskan dengan kelas-kelas tambahan... seperti InfoSYS, MCAD... orang lain bersuka ria aku pulak mengadap exam memanjang... huhu takpela... yang penting sijil sudah ada ditangan... hehehe

Aku hampir lupa kawanku akan menjadi isteri orang masa krismas ni... hehehe aku belum beli hadiah utk dia lagi... aish... jeles betul la suma orang da bertunang n bakal berkahwin... apa kes?
huhuhuhu

Aku nak cari Dato' S... la.... One day later,... hehehehe Takpun Dato' M.

2 comments

Friday, December 12, 2008

Typing Power huhu kena berlatih lagi...

Friday, December 12, 2008
46 words

Sapa berani challenge??hehehe



0 comments

Thursday, December 11, 2008

Blog Layout

Thursday, December 11, 2008
Assalamualaikum

akhirnya, berjaya jugak aku mengedit page ni... ahahhahaaaha
setelah berhempas pulas memerah otak, dapat jugak mengedit header blog ni...
geram gak ngn blog title tu... asyik muncul jerk kat header... huhuhu

0 comments

ecah comey...

assalamualaikum

aku tak de idea saat ni... so aku mula la merapek meraban dlm ni...
hehehehee
adakah ecah comey???
sapa setuju angkat kaki...

2 comments

Bingung... wawawa

Assalamualaikum

Serba salah aku pada saat ini... huhuhu nak bercerita ker tak nak yer... huhuhuhu nak teruskan ker tak nak sampai ujung bulan ni? huhuhu malasnya.... windu kat kucing-kucing tu... windu kat kampung halaman... penat dah... asyik mengadap komputer jer hari-hari...

Bulan satu dah start lak keje kat company kawan mama... runsing2... tak ada masa nak berehat la kalau meneruskan semua ni...

Bingung... heehehee tolongggg.....

6 comments

Pagi yang Cerah...

Assalamualaikum

Hari ini, seperti biasa aku naik bas ke tempat praktikal. Seperti biasa juga aku masukkan punch card dan menyebut, "Ocean".. Tapi yang peliknya, pak cik india tu ntah dengar ke tak aku ckp.. "Ocean"... tiket yang sepatutnya RM1.10 telah jadi RM1.60... huhu rugi 50 sen... aku tak komen pape,.. sebab ramai lagi yang beratur belakang aku...

So, aku biarkan jer la... huhu... sampai jer dpan sekolah sebelah Ocean... aku pun turun dan menaiki jambatan utk melintas... hahahaha... pastu sampai kat gerai jual sarapan... aku pun belilah mee hun dan roti sardin... tapi kesian gak kat sorang guy ni...dia smpai dulu kat gerai tu tapi dia la yang paling last dpat beli nasi lemak... hehehhee... klo aku jadi guy ni mesti bengang... tapi takpe la.... gentleman... so ladies first la kan? kan?? hehehee

Sampai ofis jer, aku pun melantak la suma makanan yang aku beli,... ni la rutin harian aku utk menambah berat badan... muahahhaha =)

2 comments

Tuesday, December 9, 2008

Tak Pasal2 Kena Tag...oleh ecah

Tuesday, December 9, 2008

Three Things That Scare Me:

1. Allah

2. Presentation

3. Mad People



Three People Who Make Me Laugh:

1. My Family

2. My Cats

3. Friends



Three Things I love:

1. Benda jer ker?? hum,.. nyawa aku... hehehe

2. Family...

3. Friendsss...



Three Things I Hate:

1. Stresss.....

2. Mad People...

3. Waiting the bus at bus stop...



Three Things I Don't Understand:

1. Napa langit itu biru...??

2. Napa aku minat kucing??

3. Napa smpai sekarang aku masih pemalu?



Three Things I'm Doing Right Now:

1. Ym >> Chatting

2. Dengar lagu

3. Menaip post blog...



Three Things I Want To Do Before I Die:

1. Go to makkah...

2. Balas jasa mama n papa...

3. Tolong orang... sebanyak mungkin...



Three things I can do:

1. Tido...

2. Tengok tv...

3. Makan... hahahaha



Three Ways To Describe My Personality:

1. Pendiam

2. Pemalu

3. Tak pernah hafal lagu... suka reka lirik lagu pelik2... hahahaa



Three Things I Can't Do:

1. Touch the real mouse.... eeiiiiiii.... but i can still touch mouse for computer... eheheheh

2. Drink 'haram' water

3. Sleep with men... except my real husband... muahahahaha






2 comments

Friday, December 5, 2008

selamat hari raya haji...

Friday, December 5, 2008
SElaMAT HaRi RaYa Aji.... kepada kaum muslimin dan muslimat...
semoga hari raya ini mengeratkan ukhwah sesama kita.... hahahhaa

0 comments

presentation yang kucar kacir...

assalamualaikum
hari ni, berakhirlah segala kekusutan yang melanda hidupku...
dengan berakhirnya presentation ini....
maka bermulalah lembaran baru dalam hidupku...

hancus... hancus...
lama tak present...
abis broken english aku present...
hahahaha
sengal...

masa kena tanya tu, mmg blurr..
hahahahaa
sengal...
hari ini hari yang sengal...
tapi aku bebas...
ahahhaha
bley makan pizza...
kat ocean...

7 comments