Wednesday, October 20, 2010

Caught in a bad romance...

Wednesday, October 20, 2010
Assalamualaikum

Wau! tajuk tak boleh blah betul! hehehee

......

Tapi kalau layan lagu lady gaga... sekali sekala best gaks... =)

0 comments

Saturday, October 2, 2010

Separuh jiwaku pergi...

Saturday, October 2, 2010

Assalamualaikum

Sudah agak berpuluh purnama jugak saya tak update blog nih... huhuuhuhu.... disebabkan kekangan kerja dan tenaga yang abis digunakan untuk kerja... lalu terkandas la blog ini.... terbiar tak terjaga... tak terurus... kesian....

Kadang-kadang anganku melampaui kenyataan... Kenyataan bahawa aku adalah aku... insan biasa yang tiada sebarang keistimewaan....

Di manakah perginya kekuatanku?
Di manakah menghilangnya senyuman dan gelak tawaku?
Semuanya terbang mengikut angin lalu...

Ku tidak akan menyerah dengan begitu sahaja!
Ini bukanlah diriku yang sebenarnya!
Ku kan bangkit berdiri semula!
Itulah aku..... EEKA...

EEKA yang periang... =)
Eeka yang nakal...
Eeka yang ceria...
Eeka yang tabah!
Eeka yang sentiasa mencari erti kehidupan sebenar!

Come on my dear!
Say to yourself!
You can do it!
You can face it!
Whatever happened!
You yourself can do it!

Kata orang, cinta itu buta!
Memang cinta itu buta...
Kalau tak... tak mungkin orang akan kata sayang biarpun diri terseksa...

SANG MANTAN

1 comments

Saturday, August 14, 2010

Resepi Ayam Masak Kicap MAMA

Saturday, August 14, 2010
Bahan Utama:
1. Seekor ayam yang telah dipotong-potong kecil

Bahan Kisar:
1. Satu senduk lada kisar

Bahan Ditumbuk:
1. 1 sudu kecil garam
2. 1 sudu kecil ketumbar
3. 1 sudu kecil jintan manis
4. 3 biji bawang merah kecil
5. 3 biji bawang putih
6. 1/2 inci halia ditumbuk kasar

Bahan Perasa:
1. 5 sudu kicap
2. Sedikit air asam jawa
3. Sedikit ajinomoto
4. 1/2 serbuk perencah sup ayam adabi
5. 1 biji bunga lawang
6. 1 kulit kayu manis
7. 1 biji lada hitam

Bahan Hiasan:
1. 1 biji bawang besar dipotong bulat-bulat

Cara-cara Memasak:
1. Masukkan minyak dalam kuali, bila dah panas, masukkan lada kisar dan kecilkan api.
2. Masukkan bahan yang ditumbuk, serbuk sup ayam adabi, bunga lawang, kulit kayu manis, lada hitam. Tumiskan selama 10 minit dengan api yang kecil.
3. Masukkan ayam dan gaulkan dengan sebati.
4. Masukkan kicap dan gaulkan sebati dengan ayam.
5. Masukkan air sampai sama paras dengan ayam... untuk kuah dia..
6. Masukkan sedikit air asam jawa dan bawang besar serta ajinomoto untuk menambahkan rasa... =) Tunggu mendidih dan siap untuk dihidangkan...

0 comments

Friday, June 11, 2010

My life is an EkstraVAGANZA life...

Friday, June 11, 2010
Assalamualaikum

Long time no see... huhuhu i'm sorry to my blog because so long no words I had written in this blog... =p miss you so much! my dear BLOG hantu-kucing.. ekkekeke

At this moment, i am in my office listening to mp3 that has been lend by Abang Akim =p during his absent on Friday prayer... Enjoy mode... hehehe

Balik nanti nak sambung menulis lagi.. chow! sebab belum masuk tajuk citer lagi nih.. hehehe

1 comments

Sunday, May 23, 2010

apa itu CINTA?

Sunday, May 23, 2010

Assalamualaikum

Tatkala orang mula berbicara soal cinta, hati mula berbisik "sunyi"...
Tatkala orang mula asyik dengan teman, hati mula berbisik "sayu"...
Tatkala diri sendiri mula memungkiri janji sendiri,
Maka seluruh badan mula binasa......

Apa itu CINTA?

Bagaimanakah yang di namakan CINTA?

Semua persoalan ini selalu berputar-putar di segenap ruang pemikiran saya...
Sehingga hari ini, persoalan ini masih belum terjawab...
CINTAkah saya padanya?

0 comments

Sunday, May 16, 2010

Happy Teacher's Day to my PAPA

Sunday, May 16, 2010


0 comments

Sunday, May 9, 2010

Kesah EEKA tercekik masa makan Chinese Cuisine...

Sunday, May 9, 2010

Assalamualaikum...

Tersebutlah alkisah pada tarikh 7 may 2010.. eeka kuar g dinner dengan pakaian baru bertemakan hitam dan putih bersama-sama rumate, kak lieza n housemate... teman serumah tak sebilik... iaitu fyza... ehhehee

Da sampai separuh jalan dekat ngan mydin baru kitorang teringat hadiah yang sepatutnya dibawa tertinggal di bilik eeka... hadiah untuk bertukar-tukar masa dinner tu tertinggggall.. huaaaaaaaaa

Dah ler kitorang bertolak lambat.. kul 7.30 mlm baru bertolak... jalan jem lak.... majlis kul 8 mlm start.... adoyai...

Di sini dah dua kesilapan kitorang wat... dah ler kitorang ni dak2 baru... kat ofis tu.. pulak tu.. dorang sampai tunggu satu jam baru nak start majlis... kesian BOSS kitorang... Mr. HARA n MR. RUSLI... terpaksa tunggu anak buah sampai.. apa la nak jadi ngan kitorang nih.. ekekekkee manja sangat... hehehehee

Pasal tercekik tu.. bila time makan.. i pun dengan perut lapar... amik la makanan tu... makanan tu macam acar buah.. tapi yang ni disagat-sagat halus n panjang-panjang.. so i pun telan la dalam mulut... masyaALLAH... rasa leh la tahan sedap masam-masam.. tapi tiba-tiba sampai kat kerongkong... ada la sehelai timun tersangkuttttttttttttttt.............kat salur tekak tu.. adoyai.. merah mata menahan sakit... rasa macam nak korek kat situ.. tapi memandangkan tu meja ala ala VIP... huhu terpaksa la minta diri g toilet... huaaaaaaaaa,... time tanya waitress tu.. sempat lagi kak lieza tahan... " eeka jangan g toilet dulu, saing akak nanti yerk..." time tu... mata eeka da berair tahap cimpanzi kot.. hahaha tak tahan.... rasa takleh bernafas pun ada...

Pastu sampai toilet.. eeka try korek keluar makanan tu... tapi takleh da tersangkut.. mak aih.. time tu.. rasa serik pun ada... makan main sental jerk.. huhu pastu.. eeka telan jer... slow.. slow.. 5 minit kemudian... kak lieza n fyza datang toilet... fyza tanya... "kau rasa tak apa yang aku rasa tadi? " rupa-rupanya si fyza pun mengalami perkara yang sama macam eeka... hahahahaa ntah paper la... =p

0 comments

Saturday, May 1, 2010

Lokasi: RUMAHKU... Syurgaku... hehe

Saturday, May 1, 2010


Assalamualaikum

Dam dim dum bunyi mercun... hatiku riang gembira... berbunga-bunga disamping keluarga yang tercinta... chewah! happy giler bunyinya... hahahaa

Sambil melayan lagu akan tiba nyanyian alif... ehhehee...

Hey hati ku..
Selalu
mendambakan cinta namun tak kunjung tiba

Hatimu itu
Seperti apa yg ku mahu selama ini

Am Em
Ertikanlah pagi ku yg kaku tanpa kamu

C/o
Kau ku cinta
Engkaulah yg ku puja
Tertunggu selama ini takku jumpa
Dgn mu ku di lamun indah
Ku harap cinta akan tiba di hati kita..

Lihat kamu
Tak ku sedari
Waktu dh mulai tinggalkan ku

Kau kau kau
Buatku lupa mengapa ku disini pada mulanya..

Ertikanlah malam ku yg sayu dingin tanpamu

Setiap hari bersama mu
Ku ingin selalu dekatmu
Ku hitung saat dan waktu
Hingga hari esok kembali lagi

Written By: Amylea
Lyrics By: Amylea

Layan giler lagu ni... sambil makan mee maggi adik perempuan masak... arni... hehehe cedapppppppp.... =p nak harapkan kakak dia ni masak.. huh, kem salam... hahahhaa =p rajin goreng frankfurter ayamas hasil jualan kak jehan ada la... hahahaha =p



0 comments

Sunday, April 25, 2010

Wujud lagikah lelaki yang setia di muka bumi ini?

Sunday, April 25, 2010


Assalamualaikum

Agak lama gak eeka tak mencurahkan isi hati di sini... huhu... rindu lak kat blog ni.. kesian dia.. tak di update2.... Berbalik kepada tajuk post blog ini... masih wujudkah lelaki yang setia di muka bumi ini??? Persoalan ini sukar untuk di jawab... huhuhu...

Apa yang pasti, di ruang pemikiranku ini... ada satu ayat yang seringkali menghambat jiwa eeka...




hehehhe... Guys nowadays, hard to believe and sorry,.... to say... not all of you cruel... but like the oldies said, di sebabkan nila setitik rosak susu sebelanga... yer tak?? hehee



4 comments

Beautiful MORNING







0 comments

Karaoke jaMBan at ANGSANE...








0 comments

Tuesday, April 20, 2010

Ku di halaman rindu...

Tuesday, April 20, 2010


Assalamualaikum...

Saat kita berjauhan, hanya satu perkataan dapat diluahkan...
RINDU.............
Mama dan papa... i miss you a lot...

wawawa... minggu ni maybe tak dapat balik...
sebab ada gotong royong bersihkan hostel...
hatiku berat... sungguh berat rasanya ingin memberitahu mama dan papa...
bahawa eeka tak dapat balik minggu ni...

padahal mama ada berpesan, suruh balik minggu ni...
sebab minggu depan dah tak leh balik...
mama g KL satu family...

i'm sorry mama.........
='(

2 comments

Monday, April 19, 2010

Termakan roti berkulat........

Monday, April 19, 2010


Assalamualaikum

Malam tadi i lapar sangat... even da makan nasi berlaukkan rendang ayam dalam kul 7 ptg gitu...

I pun turunlah dari langit, mencari-cari roti dan tuna dari peti ais... Then da siap wat sandwich.. da siap telan baru perasan ada kulaaaaatttttttttttttttttt........ tapi i buang kulit roti yang ada kulat then i makan yang putih tu jerk.. dengan membaca Bismillah dan minta dilindungi dari penyakit...

Lapar punya pasal... buka peti ais... amik nuget ayam.. panaskan kuali, masukkan minyak... GORENG>>>>>>>> nuget tu... hahaha kebulur giler... ntah napa kuat makan akhir2 ni... =p

2 comments

Friday, February 26, 2010

AKSI BATMAN tidur di atas bumbung...

Friday, February 26, 2010


2 comments

Setelah lama ku berdiam diri...



Assalamualaikum

Selamat datang semua kawan-kawan... ke blog eeka yang tak seberapa cantik ni...
tujuan beta menulis ayat ini adalah untuk merapek meraban meluahkan segala isi hati yang bermukim dilubuk hati ini...


Alangkah indahnya jika
semua impianku jadi kenyataan...

Alangkah indahnya jika semua cita-citaku jadi realiti...

hehhee apa la eeka ni, berangan jer lebih.. usahanya tidak... yer tak???

so, apa lagi eeka... mari bangkit berdiri berusaha ke arah kemajuan 2020...

jangan mudah mengalah dengan segala dugaan yang datang....

bersedialah dikau menghadapi onak dan duri yang bakal dilalui...

demi mencapai cita-citamu... dan impianmu... =)

0 comments

Sunday, February 14, 2010

Lumrahku... luahan hatiku.. lagu jangan pisahkan...

Sunday, February 14, 2010



Assalamualaikum....

Biar cinta terhalang gunung dan samudra
Aku tetap memegang janjiku padamu
Biar jurang yang terjauhi ada di depanku
Takkan goyang sumpahku terhadap dirimu

Kita bagai kumbang dan bunga
Hatiku pasti hatimu jua
Namun mengapa ada saja
Yang benci tulus cinta kita

[Chorus]
Jangan pisahkan
Aku dan dia
Tuhan tolonglah
Ku cinta dia
Biarkan kami, tetap bersama
Di dalam suka dan duka

Biar cinta diuji bak lautan gelora
Aku setia menjulang namamu di jiwaku
Kita bagai bulan dan bintang
Hatiku pasti, hatimu jua
Namun mengapa ada saja
Yang benci tulus cinta kita

Jangan pisahkan
Aku dan dia
Tuhan tolonglah
Ku cinta dia
Biarkan kami, tetap bersama
Di dalam suka dan duka

Jangan pisahkan
Aku berdua

Jangan pisahkan
Aku dan dia
Tuhan tolonglah
Ku cinta dia
Biarkan kami, tetap bersama
Di dalam suka dan duka

Jangan pisahkan
Aku dan dia
Tuhan tolonglah
Ku cinta dia
Biarkan kami, tetap bersama
Di dalam suka dan duka




2 comments

Monday, February 8, 2010

Merindui aku...

Monday, February 8, 2010


Assalamualaikum...

Tan.. taram.. tan tan tan taram... tan.. taram..
I like this song... DAN SEBENARNYA dari YUNA...

Sangat santai dan relaks.. ehhee
Kan besh kalau i dapat nyanyi macam tu jugak.. hehhee
sambil main gitar... (macam la pandai main gitar.. ;) )

Sapa la yang nak merindui diriku ini...
Ntah bila kisah hidupku ini akan berakhir dengan sesuatu yang menggembirakan...
wawawawa...

Nak cari kerja lain,... terasa lelah.. sebab pernah gagal interview...
Hati teringin kumpul banyak duit untuk masa depan kelak...
Namun tak kesampaian...
Bilalah diri ini mahu bangkit...?
Bilalah diri ini mahu berubah!

Nursyafeeka binti Zainuddin...

Come on, Girl!
Wake up... don't live in your dream anymore...
Wake up... don't give up your life like this...

Test JPJ tak amik lagi.. sbb pernah gagal dua2 bahagian..
huhu.. apa nak jadi ntah...

Please wake up... and rise like the SUNFLOWER...
Open up your petals... and smile as you see the sunshine cheers up your life...

2 comments

Sunday, February 7, 2010

Berangan ngan Tudung Ariani... hehe

Sunday, February 7, 2010


4 comments

Wednesday, January 13, 2010

Tenang......

Wednesday, January 13, 2010
Assalamualaikum...

Hati ini berasa tenang... saat ini.. ehhehee
setenang air di lautan..
entah mengapa, hati ini bersuara "Eeka, berusahalah mencari pacar baru!"
hahahaha

Sengal... (*&^&^(*) tak dapat diluahkan dengan kata-kata...
hahahha

Tak cukup dengan itu, fikiranku mula menerawang di ruangan jendela otakku...
Hum.... bilalah saya nak BERJAYA dari definisiku sendiri...
Rumah sendiri, KERETA sendiri... even LESEN KETE TAK PAST lagi... wawawawa
Suami setia... ehhehe berangan tak sudah...

Lama sudah angan-angan ini di cita tanpa ulam yang mendatang...
huhu... sorry... i tak makan ulam... hehe
PAHIT.....

MAMA... PAPA... i miss you a lot!
Nak alik kampung la minggu ni, even poket kering.. hehe
TAk kira gak... nak alik gak... every week alik kampung dari JB ke BP..
huhu.... rasa macam nak ulang alik jer g keje dari uma...
tapi keadaan tak mengizinkan...
JAUH tu... BP ke JB...

4 comments

Monday, January 11, 2010

Suka-suka di Rikevita

Monday, January 11, 2010











0 comments

Sunday, January 3, 2010

WEdding CEremony CIk DIan...

Sunday, January 3, 2010




0 comments