Tuesday, August 11, 2009

Seksanya Suatu Bebanan di Hatiku ini...

Tuesday, August 11, 2009


Assalamualaikum


Pada hari ini, entah mengapa hatiku dilanda tekanan yang teramat berat... seolah-olah hatiku dihimpit-himpit oleh batu dan nafasku terasa sesak didada.. seolah-olah ada benda di atas jantungku yang membuatkanku sukar bernafas...

Tekanan yang saya simpan selama ini kini semakin parah... Arghhhh.... seksanya diriku... dengan perhubungan yang tidak direstui oleh ibu bapa sendiri... apakah ini dugaan yang Maha Esa untukku supaya lebih dewasa menghadapi ujian dalam kehidupan penuh ranjau ini... huhu

Jika harta yang dipandang mereka...terhadap seseorang yang bakal menjadi menantu mereka... padaku itu salah belaka... bukan dia tak bekerja.. bukan dia malas bekerja.. malah dia sentiasa berusaha untuk memperbaiki kehidupannya... sedangkan saya sendiri masih mencari kerja... huhu

Kalau nak difikir logik akal, patutnya saya fokus pada kerjaya dulu... tapi sedang umur meningkat dewasa mestilah hati juga teringin seseorang untuk didampingi selalu... mestilah naluri untuk bersama orang tercinta itu akan wujud juga akhirnya... betapa besar anugerah Allah kepada saya... Baru saya tau, tak semua cinta itu indah belaka... ia pastinya disulami air mata dan disebalik kesedihan itu pasti ada hikmahnya....

Selain tekanan yang menghimpit jiwa ini, ada lagi satu pasal projek dinner GEMS yang kini sedang dalam proses untuk siap... Saya meletakkan jawatan sebagai ketua promotion dinner kerana tidak tahan dengan kerja yang banyak dan saya tiada laptop untuk buat kerja tu... simple jer kerjanya... contoh: buat banner dan banting untuk majlis dinner nanti.. tapi ketiaadaan kelengkapan utama seperti laptop untuk saya buat kerja telah membantutkan segala-galanya,... nak pinjam kawan, faham2 jer la.. masing-masing ada kerja yang perlu disiapkan.. huhu...

TENSION,............................................. WARGHHHHHHHH.........

Komputer lab yang disediakan langsung tidak membantu saya untuk menyiapkan banner dan banting kerana pihak sekretariat telah block atau tidak bagi permission install apa2 software demi keselamatan laptop kerajaan... tapi ini semua merupakan tekanan buat saya.. sebab saya tak boleh install adobe photoshop untuk buat kerja... huhuhu

Sakit jiwa.. sakit hati.. kadang-kadang.. saya menangis sendirian... masa kuliah pun saya boleh menangis.. huhuhu tapi saya tahankan saja air mata daripada mengalir...

VERY DEPRESSSSSSSSSSS....

LOVE + WORK = CRY... CRY... CRY...

='<


5 comments:

icz said...

ala keciannyeee

shaz haza said...

eeka..

jgn sedih2.. ceria sikit ok! =)

*~ eLiEnZ 87 ~* said...

caiyok4~~
gua pown ngah deprss..
woo..
mari kter depress sama2 :)

CoOkiE MoNSter said...

rilek2....jgn depress2 slalu. nant ilang kiut!

ahaks!..

eeka said...

hahaha
thanks u all...
i'm ok right now...
love u all so much!
hehe

tak sangka u all sangat mengambil berat pada diri i... hehe