Friday, June 12, 2009

Sakit Hati ni bila DITIPUUUUUUUU

Friday, June 12, 2009

Assalamualaikum

Tgh hari tadi papa call, tanya pasal kamera digital dia... sebab dia rasa pagi tadi ada dalam kereta... sekarang kereta ada kat bengkel mekanik... aircond problem... puas saya geledah bilik papa kat atas meja, robok baju.. tapi takde... tak jumpaaaaaaaaaaa....

Then saya tanya la adik saya yang ketiga tu, Arni.. dia kunci pintu bilik.. so saya ketuk la dari luar... tanya ada tak amik kamera papa tu... dia cakap takde... saya pun cakap la takde... pastu... papa mula syak ada orang curi kamera masa kereta tu dibaiki... wawawa

Yang benganggggggggg tu, adik saya, Arni cakap kamera tu ada pada dia bila dia bukak pintu bilik tu... time ni pe lagi, berapi kepala saya nih... saya call papa then pass nset kat arni.. saya suh dia cakap sendiri kat papa cite sebenar lepas papa marah-marah kat mekanik kete tu.. arni wat loudspeaker dia tuduh saya main-main ngan dia... so dia cakap la kamera tu takde...!!!!!!!!!! warghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh bengangggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg ni bengang tahap cipan dah ni... saya pe lagi jerit r kat nset dari jauh pasal dia guna loudspeaker... gaduh r adik beradik pertahankan diri masing-masing... 

Bengang giler... bley lak dia tuduh saya main-main... padahal saya tanya elok-elok!!!!!!!!!!!!!!!!
Sabar jer la... orang dah ketuk pintu dia yang takmo bukak! pastu tuduh saya main-main lak... kurang ajarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.................
takmo ngaku diri sendiri salah!
pastu saya mula la cakap kat adik bongsu saya, amirul baru 9 tahun...  dia terdiam bila dengar kakak dia cakap guna suara menekan menahan marah... sebenarnya saya nak nangis time tu... saya cakap dah salah tak nak ngaku... tuduh orang lain lak tu... kang papa balik mesti saya yang kena tuduh.. main-main... mata dah berair dah time ni... marah + bengang = panas hati nih!

6 comments:

shaz haza said...

Eeka...
relax.. jgn mara2..
adat la tu..

kau tarik je telinga adik kau.. =p

eeka said...

assalamualaikum
shaz haza: hahaha aku kalau marah kejap jer... siang marah malam reda la... dah ok pun... =>

kojah said...

so camera ada ke x???

eeka said...

assalamualaikum
to kojah: kamera ada pada arni tu... sengal... da pinjam tak gtau awal2... amik senyap-senyap...

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

sabau jelah...

eeka said...

assalamualaikum
to Zikr:
sabar la ni.. hehe
lega hati ni bila dah tulis semua yang terbuku di hati kat blog hahaha