Wednesday, September 23, 2009

Eeka masuk hospital???

Wednesday, September 23, 2009
Assalamualaikum

Pada suatu petang raya ke-tiga.. perutku memulas-mulas... asyik kuar masuk bilik air jek... membuang air besar dan muntah... abis segala isi perutku.. yang asalnya perutku kembung... kini kempis macam papan lapis.. wawawa

Lembik bila tiba malam... mama mengajakku ke klinik.. ikutkan rasa hati memang tak larat.. mau menonggeng kesakitan.. semua ni gara-gara salah makan kat uma orang time beraya... dorang duk panaskan lauk semalam.. saya main sental jerk.. memandangkan perut lapar.. huhu

Setibanya di klinik Hidayah dekat area bus stand.. doktor tu check tekanan darah saya... mula-mula normal.. then dia bagi injection untuk meredakan cirit birit saya... sesaat dua lepas tu.. terus rasa loya.. kemudian saya terus ke bilik air kat klinik tu dipapah oleh papa saya...

Selepas muntah, kepala saya rasa pitam.. pandangan mata saya gelap gelita.. rasa macam nak mati pun ada... then... papa panggil doktor tu.. suh check lagi.. blood pressure saya turun menjunam dengan mendadak skali... 60 lebih kot... doktor tu plak.. pk duit jerk... dia kata kalau camni kena masukkan air ni.. RM 200 satu botol... mau terbeliak biji mata dengar..

Then i decide to go the hospital.. memandangkan duit tak cukup.. n dah tak caya dah kat doktor tu.. huhu.. elok2 leh stabil blood pressure... alih2 pas kena enjek terus pitam... lembik ooo... kena papah ngan papa.. masa kena peluk ngan papa tu.. dahi dah sejuk semacam.. saya tertido jap dalam klinik tu.. alih2 saya dengar suara cemas papa... panggil2 nama saya... "Eeka... eeka.. bangun..." Saya ingat saya dah mati time tu... fuh.. alhamdulillah saya masih bernyawa sampai sekarang.. huhu

Papa papah saya masuk kereta terus ke hospital batu pahat.. kena masuk wad kecemasan.. dlm wad tu... nurse tu.. amik jarum besar untuk masukkan air garam NS label dia.. huhu then saya tanyalah.. "Besar tak jarum dia?" dalam hati... memang tak nak kena cucuk ngan jarum dia.. huhu redha jer la.. nak baik punya pasal.. masa kena cucuk saya pejamkan mata.. takut..huhu alhamdulillah penyakit saya berkurangan.. =)

6 comments:

Amoi @ Shasha said...

get well soon.. ^_^

Nur Adibah said...

Kesian Eeka..Raye2 kene g hospital. Sabole yek. Get well soon!

*~ eLiEnZ 87 ~* said...

eh? siannyeeeeeee
mudah2an cpt smbuh..
fuh fuh fuh

shaz haza said...

huhu.. jaga la mkn. jgn main makn je eeka.! dah2.. rehat cukup2..

eeka said...

Assalamualaikum

to amoi @ shasha, nur adibah, *~elienz 87~*, shaz haza:

(@_@) hehehe terima kasih semua kerana mengambil berat ke atas diriku ini.. hehehe sayang kat korang semua.. selamat hari raya dan maaf zahir batin.. smoga hari-hari kalian semua dilimpahi rahmat dari Allah.. =>

CoOkiE MoNSter said...

esh2....bahaya makan sebarangan nih..jaga2 la time raya ni ye..hope u'll always fine..=p