Tuesday, April 22, 2014

Lama tak update blog catlover86 ni =)

Tuesday, April 22, 2014
Hai blog saya yang dah bertahun tak 'update', selamat datang =) ke dunia eeka pada tahun 2014.

=) Welcome to my new world!

Lama tak update, sampai blur nak tulis apa.



0 comments

Wednesday, June 15, 2011

LELAKI cerewetkah??

Wednesday, June 15, 2011

Assalamualaikum

Ehem ehem! Tajuk post eeka pada kali ini agak SENSITIF,

ehhehee...

1) Lelaki itu suka perempuan yang pandai masak? Kenapa dia tak nak masakkan untuk wanita yang dia suka?

2) Lelaki itu suka wanita yang cantik? =p Ini sudah lumrah kehidupan...

3) Lelaki itu suka wanita yang .... apa lagi?

2 comments

Sunday, January 23, 2011

Usah Bertangguh

Sunday, January 23, 2011



Assalamualaikum

Tajuk kita pada hari ini, amat berkait rapat dengan sifat lahiriah manusia yang suka bertangguh untuk melakukan sesuatu kerja, termasuklah saya sendiri.....

Apa punca-punca kita bertangguh? Antara salah satu sebabnya ialah sikap malas, yang sememangnya amat sukar untuk mengubahnya,...

Orang kata kalau kita bangun sebelum matahari terbit, rezeki akan datang mencurah-curah, itu maksudnya orang itu rajin bangun pagi... melakukan segala aktiviti yang wajib seperti solat subuh dan sebagainya...

Kalau kita suka bertangguh, makin banyak masalah akan muncul... tak kira la masalah peribadi, kerja atau dengan rakan-rakan... Kesimpulannya, kalau niat dah ada, buat jer.. jangan tunggu-tunggu lagi... betul tak? MASA ITU EMAS...

1 comments

Wednesday, October 20, 2010

Caught in a bad romance...

Wednesday, October 20, 2010
Assalamualaikum

Wau! tajuk tak boleh blah betul! hehehee

......

Tapi kalau layan lagu lady gaga... sekali sekala best gaks... =)

0 comments

Saturday, October 2, 2010

Separuh jiwaku pergi...

Saturday, October 2, 2010

Assalamualaikum

Sudah agak berpuluh purnama jugak saya tak update blog nih... huhuuhuhu.... disebabkan kekangan kerja dan tenaga yang abis digunakan untuk kerja... lalu terkandas la blog ini.... terbiar tak terjaga... tak terurus... kesian....

Kadang-kadang anganku melampaui kenyataan... Kenyataan bahawa aku adalah aku... insan biasa yang tiada sebarang keistimewaan....

Di manakah perginya kekuatanku?
Di manakah menghilangnya senyuman dan gelak tawaku?
Semuanya terbang mengikut angin lalu...

Ku tidak akan menyerah dengan begitu sahaja!
Ini bukanlah diriku yang sebenarnya!
Ku kan bangkit berdiri semula!
Itulah aku..... EEKA...

EEKA yang periang... =)
Eeka yang nakal...
Eeka yang ceria...
Eeka yang tabah!
Eeka yang sentiasa mencari erti kehidupan sebenar!

Come on my dear!
Say to yourself!
You can do it!
You can face it!
Whatever happened!
You yourself can do it!

Kata orang, cinta itu buta!
Memang cinta itu buta...
Kalau tak... tak mungkin orang akan kata sayang biarpun diri terseksa...

SANG MANTAN

1 comments

Saturday, August 14, 2010

Resepi Ayam Masak Kicap MAMA

Saturday, August 14, 2010
Bahan Utama:
1. Seekor ayam yang telah dipotong-potong kecil

Bahan Kisar:
1. Satu senduk lada kisar

Bahan Ditumbuk:
1. 1 sudu kecil garam
2. 1 sudu kecil ketumbar
3. 1 sudu kecil jintan manis
4. 3 biji bawang merah kecil
5. 3 biji bawang putih
6. 1/2 inci halia ditumbuk kasar

Bahan Perasa:
1. 5 sudu kicap
2. Sedikit air asam jawa
3. Sedikit ajinomoto
4. 1/2 serbuk perencah sup ayam adabi
5. 1 biji bunga lawang
6. 1 kulit kayu manis
7. 1 biji lada hitam

Bahan Hiasan:
1. 1 biji bawang besar dipotong bulat-bulat

Cara-cara Memasak:
1. Masukkan minyak dalam kuali, bila dah panas, masukkan lada kisar dan kecilkan api.
2. Masukkan bahan yang ditumbuk, serbuk sup ayam adabi, bunga lawang, kulit kayu manis, lada hitam. Tumiskan selama 10 minit dengan api yang kecil.
3. Masukkan ayam dan gaulkan dengan sebati.
4. Masukkan kicap dan gaulkan sebati dengan ayam.
5. Masukkan air sampai sama paras dengan ayam... untuk kuah dia..
6. Masukkan sedikit air asam jawa dan bawang besar serta ajinomoto untuk menambahkan rasa... =) Tunggu mendidih dan siap untuk dihidangkan...

0 comments

Friday, June 11, 2010

My life is an EkstraVAGANZA life...

Friday, June 11, 2010
Assalamualaikum

Long time no see... huhuhu i'm sorry to my blog because so long no words I had written in this blog... =p miss you so much! my dear BLOG hantu-kucing.. ekkekeke

At this moment, i am in my office listening to mp3 that has been lend by Abang Akim =p during his absent on Friday prayer... Enjoy mode... hehehe

Balik nanti nak sambung menulis lagi.. chow! sebab belum masuk tajuk citer lagi nih.. hehehe

1 comments